Lesný požiar v Lopušnej doline už lokalizovali

22.05.2007 Poprad

Svit 22. mája (TASR) - Lesný požiar v ťažko dostupnom svahovitom teréne v Lopušnej doline neďaleko Svitu sa už podarilo lokalizovať. Dopoludnia pomáhal hasiť aj armádny vrtuľník s bambi vakom s objemom 1500 litrov.
"Vrtuľník MI 171 odvolali z miesta požiaru o 11.45 h. Vodu sa podarilo dostať na požiarovisko etapovite pomocou hadíc a umelo vytvorených jazierok, ktoré umožňujú prekonať hydrostatický tlak v hadicovom vedení, " konštatoval pre TASR operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Jozef Michlík. Dodal, že požiar je už lokalizovaný a hasiči naďalej intenzívne pracujú na jeho likvidácii. Ak sa poveternostné podmienky výrazne nezmenia, požiar predpokladajú zlikvidovať v priebehu dneška.
S lesným požiarom v lokalite Jaškova v nadmorskej výške asi 1200 metrov v svahovitom teréne s prevýšením 200 metrov bojujú hasiči od pondelkového večera. Počas noci práce z bezpečnostných dôvodov prerušili a v hasení pokračovali dnes od skorého rána. Oheň zasiahol plochu asi 2 ha.
 

Vyberte región